• Writer's pictureUdruga geodeta Istarske županije

Osvojili smo Žbevnicu!

Povodom obilježavanja Svjetskog dana geodeta koji se tradicionalno održava 21. ožujka, Udruga geodeta Istarske županije, u subotu 23.03.2024., organizirala je izlet na najzapadniji hrvatski tisućnjak, Žbevnicu (1014 m).

Okupljanje je krenulo u 10h u selu Brest, gdje je ujedno bio i start. Polako su stizali najavljeni članovi sa svojom djecom, prijateljima, a došla nam je i labradorica Opi. Skupilo se nas 40-tak, raspon godina -1 do 60+.

Na samom startu podijelili smo DM poklon pakete svakom djetetu, u znak podržavanja aktivnog i održivog načina život i s ciljem educiranja djece od malih nogu. Zahvaljujući donacijama Geokliman d.o.o i Meli Servisa djeca su još dobila kekse i jabuke, a ostatak ekipe snack paket sa vodom, jabukom i čokoladicom.

Kad smo se svi okupili krenuli smo prema vrhu te se nakon prvog većeg uspona odmorili kod planinarske kuće Žbevnica. Za zagrijavanje udarili smo žestoko, pa su se pojedinci zapitali:

Kakva je to zahtjevna staza?, no nakon planinarskog doma krenuo je blaži uspon i laganije pješačenje.

Stigavši na sam vrh vadilo se iće i piće, nazdravilo se uz teranino i bisku  koje nam je osigurala Destilerija Aura, te im ovim putem hvala na tome, olakšali su nam uspon.

Okinula se poneka fotka za uspomenu i odmorilo se. Sunce se sakrilo, vjetar se raspuhao i dobra energija se podigla na maksimum.

Spust je trajao nešto kraće, kao što to obično i biva. Misao vodilja bio nam je ručak koji nas je čekao na cilju.

Slijedilo je okupljanje ispred doma Sv.Duh kraj Buzeta. Dobri, stari grah i kruh, pizza za najmlađe i fritule vratili su svu potrošenu energiju. Djeca su se razbacala po igralištu, a stariji rashladili uz Favorit pivo. Ovim putem hvala i njima na donacijama.

Skupljali su se dojmovi planinarenja, nekih aktivnih, a nekih manje aktivnih pojedinaca koji su svečano obećali postati planinari, ali i aktivniji članovi udruge. :)

Što reći i zaključiti nakon ovakvog dana? Čestitke svim našim članovima, njihovim boljim polovicama, prijateljima, koji su sudjelovali, a pogotovo djeci i Opi. Divno smo se proveli, još bolje nasmijali, podružili te se složili da slično druženje ubrzo ponavljamo. :)

137 views0 comments